fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • All you can Italië
 
0
2017 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

All you can Italië

Afgelopen week zat de Kaaskamer op Sicilië. Het zalig zonnige eiland dat grenst aan de grote teen van Italië. Je vindt er Grieks Romeinse amfitheaters, Arabische mozaïeken, Spaanse barok maar bovenal fantastisch Italiaans eten.

Het is eiland is mooi, ruw en tot juni nog helemaal groen. Overal grazen koeien, schapen en geiten en dat betekent natuurlijk maar één ding… kaas! Zo ontdekten we hoog in de bergen onder de rook van vulkaan de Etna ‘Castiglione di Sicilia’, een middeleeuws dorpje met drie straten, een kerk én een kaasmakerij.

Terwijl het dorpje zich opmaakt voor de siësta lopen wij de Via Federico in. De geur van verse schapenmelk leidt ons naar Alcantara Formaggi. Een kleine kaasmakerij met daarnaast een winkeltje. Voor de deur, op het steile pad, staat een melkwagen stevig in de handrem. Dit voorkomt dat de truck de vallei in kan denderen. Aan het plafond van de winkel hangen tientallen caciocavallos, kaas die in Sicilië bekend staat als Provola.

We leren de familie Camuglia kennen. Pepe en Joseph zijn net klaar met het maken van verse Ricotta. Trots laten ze de rijpingsruimtes zien en uiteraard moeten we alles proeven. De familie maakt al vier generaties lang de lekkerste kaas van rauwe koe-, schapen- en geitenmelk. De dieren grazen in de vallei rondom de kaasmakerij. Je kunt ze zien vanuit de winkel. Met een rokende Etna op de achtergrond is het een adembenemend plaatje.

We ontdekken en proeven een paar nieuwe kazen maar vinden ook onze eigen Pecorino met zwarte peper en Pecorino met saffraan. Na een uur met handen en voeten praten over kaas (zij spreken geen Engels, wij geen Italiaans) moeten we door. Tijd om te lunchen. Want op Sicilië vind je natuur, cultuur en mooi weer maar het draait eigenlijk vooral (lees: alleen) om eten. Non parlare, mangiare! Alleen al daarom is Sicilië een dikke aanrader.

What you can read next

Pecorino-Kaaskamer-2
De Kaaskamer van Amsterdam op Sardinië
kaaskamer-amsterdam-cheese-lunch-broodjes-speciale-kaas-80
SAY, CHEESE! KAASWINKELEXPLOSIE IN AMSTERDAM
Bleu_de_Termignon
Kaas marcheert altijd

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP