FORGOT YOUR DETAILS?

Blauwader Kazen

De blauwaderkazen krijgen hun blauwe aders meestal door toevoeging van penicillium roqueforti, een op oud brood gekweekte schimmel, niet bij alle kazen overigens, bij Tomme de Termignon bijvoorbeeld laten ze de kaas rijpen in een omgeving waar de schimmelcultuur aanwezig is, waardoor deze via de korst naar binnen dringt. Op het oog misschien minder mooi, maar de smaak is hierdoor uniek en spannend Vaak worden de kazen na bereiding met stalen pennen doorboord om de schimmel mooi egaal door de kaas te laten trekken.

Nederland
Geitenkaas Blauw
Bleu de Wolvega
Lady's Blue
Oudwijker Colosso
Oudwijker Lazuli
 
 
Frankrijk
Fourme d'Ambert Memmee
Bleu des Causses
Saint Agur
Roquefort Xavier David
Roquefort le Berger
Bleu des Basques
Bleu de Termignon
Bleu de Queyras
Bleu du Vercors-Sassenage, bio/cru/fermier
 
Italië
Gorgonzola Dolce
Gorgonzola Picante
Gorgonzola/Mascarpone
Blu di Capra
 
Spanje
Cabrales azul El Beyuco
Cabrales D.O.P.
 
België
 
Grevenbroecker Achel
Grevenbroecker Achel Pikant
 
Engeland
Blue Stilton Colston Bassett 

Contact de Kaaskamer van Amsterdam

Contact Information

Kaasspeciaalzaak in het hart van Amsterdam.

Runstraat 7 1016 GJ Amsterdam
Tel: 020 623 3483
KVK: 72399287

Tel: 020 623 3483
info@kaaskamer.nl

TOP