fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • Camembert & Cider
 
0
2016 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

Camembert & Cider

Vergeet prosecco, gin tonic, speciaalbier en radler. Dit voorjaar gaan we bij De Kaaskamer aan de cider. De frisse appeldrank is bezig Nederland te veroveren. En dat terwijl cider al duizenden jaren bestaat. De Grieken en Romeinen dronken het al.

Cider wordt gemaakt van appels, het liefst zo rijp mogelijk. De smaak wordt beïnvloedt door het blenden van verschillende appelrassen. Wereldwijd zijn er 4000 soorten en daarvan zijn er 300 in Bretagne en Normandië te vinden. Niet voor niets maken ze daar de lekkerste ciders.

En wie cider zegt, zegt camembert. In de wereld van foodpairing geldt: ‘if it grows together, it goes together’. Neem nou onze Camembert de Normandie. Een prachtige en krachtige rauwmelkse witschimmel. Hij wordt op nog geen vijf kilometer afstand van het plaatsje Crouttes gemaakt. En laten wij daar nou net onze cider vandaan halen. Cidre brut fermier Galotière, mooi droog en sprankelend fris. De biologisch gecertifieerde cider doet het goed als begeleider van gerechten, als aperitief én is dus zalig met boeren camembert.

Enfin, camembert en cider uit Normandië dus. De Normandiër drinkt trouwens gemiddeld tien liter cider per jaar. Dat is vijf keer zo veel als in de rest van La France. Maar geef ze eens ongelijk.

Proost.

What you can read next

Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje
Bleu_de_Termignon
Kaas marcheert altijd
kaaskamer te gast bij soumaintrain
De Kaaskamer op bezoek bij Gaec Leclere

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP