fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • De Kaaskamer van Amsterdam op Sardinië
 
0
2017 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

De Kaaskamer van Amsterdam op Sardinië

Hoe zou onze wereld eruit zien zonder Italië? Alleen op culinair gebied komt er al zoveel moois vandaan. Deze zomer was de Kaaskamer op excursie naar Sardinië. Het eiland wordt ook wel de Caribbean van Europa genoemd. Een azuurblauwe zee, hagelwitte stranden, groen, veel bloemen en schitterend weer. Maar Sardinië is dus ook gewoon Italië. Je kunt er werkelijk heerlijk eten.

Uiteraard gingen wij op zoek naar kaas. Gek genoeg is de keuze alles behalve reuze. Op Sardinië kom je al snel terecht bij Pecorino. Pecorino is Italiaanse schapenkaas die in vele variaties in Toscane, Umbrië en op Sardinië wordt geproduceerd. De bekendste soorten zijn de Romano en de Sardo. Beide kazen zijn DOP producten, wat staat voor Denominazione di Origine Protetta. Dit wil zeggen dat het product alleen in een bepaalde regio geproduceerd mag worden volgens bepaalde richtlijnen. De Italianen beschermen op deze manier de authenticiteit van hun kazen, worsten, wijnen etc. Rare jongens die Romeinen? Nou niet dus. Het is bizar dat we een dergelijk, internationaal omarmd, keurmerk nog niet in Nederland hebben.

Enfin, Pecorino is in Nederland goed verkrijgbaar. Ook hier vind je de kaas van jong tot oud, naturel, met peper en met truffel. Wij kunnen vast onthullen dat er zelfs een bijzondere partij met witte truffel onderweg is.

FullSizeRenderEén soort Pecorino zal je hier niet vinden. De Pecorino Casu Marzu, dat is Sardijns voor ‘rotte kaas’. Deze kaas wordt van binnenuit opgegeten door larven, wat hem zijn sterke smaak geeft. De Europese Unie heeft Casu Marzu verboden.

Wij hebben hem op Sardinië gevonden en geproefd. De sterke aromatische smaak was mooi, intens en leek nog het meest op onze Capra di Castagno alleen dan scherper. Stiekem een stukje meenemen zat er dus niet in maar dat betekent niet dat we geen souvenir mee hebben genomen.

Kom de komende weken vooral Pecorino Sardo proeven en einde dag trekken we met liefde een Argiolas Costamolino open, een heerlijke Vermentino. Nu alleen nog een zonnetje erbij.

What you can read next

In Napels: Mozzarella di Bufala Campana & Pizza Napoletana
De kazen van het Massif du Mont d’Or
Bleu_de_Termignon
Kaas marcheert altijd

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP