fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • In Napels: Mozzarella di Bufala Campana & Pizza Napoletana
 
0
2015 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

In Napels: Mozzarella di Bufala Campana & Pizza Napoletana

Onlangs was De Kaaskamer in Napels, Campanië. Deze Italiaanse provincie werd ook wel ‘Campania Felix’ genoemd, het vruchtbare platteland. Dat hadden we snel door. We dronken heerlijke lokale wijn zoals Greco di Tufo en de rode Taurasi, en aten tomaten vanaf de Vesuvius. Waar we het meest van genoten was de enige echte Pizza Napoletana met de lekkerste mozzarella ter wereld die – zeggen wij niet zonder enige trots – verkrijgbaar is bij De Kaaskamer.

De Napoletanen zijn vooral trots op het complete gerecht, de Pizza Napoletana. Zij claimden in de 16e eeuw dit platte brood, waarvan verschillende varianten al sinds het stenen tijdperk gegeten worden. Zij noemden het ‘pizza’ en, al was het van origine een snack voor de armeluitjes, tegenwoordig staan de geslaagde zakentypes met hun koffertje in de rij bij Gino Sorbillo, Pizzeria Starita of Antica Pizzeria Port’Alba uit 1830 (de tijd waarin de pizza nog zoet was).

De introductie van de tomaat na het ontdekken van Amerika zorgde voor de wereldberoemde pizza zoals wij die nu kennen. Aanvankelijk sceptisch over de rode vrucht uit de nachtschade familie, begonnen de armen er toch maar van te eten. Het verhaal gaat dat een koekenbakker uit Napels ter ere van het bezoek van Koningin Margherita van Savoye de pizza opleukte met de Italiaanse driekleur. De ‘Margherita’ was geboren, een pizza met tomaten, mozzarella en basilicum.

De Napoletanen zijn net zo trots als serieus, en stichtten de “Associazione Verace Pizza Napoletana”. Deze club ziet toe op de regels van het pizza maken (houtoven, handkneden, max. 35cm doorsnee, min. 3.5mm dikte), maar sommige bakkers hanteren nog strengere regels. Wij vonden het heerlijk hoor, die tomaten van de vulkaangrond rondom de Vesuvius, maar we proefden niet of de olie er al dan niet tegen de klok in opgedruppeld was.

Wat we wel proefden was de Mozzarella di Bufala Campana PDO die er rijkelijk overheengesmolten was. De Kaaskamer verkoopt namelijk een heerlijke ‘Bufala’ uit Campanië van La Contadina (youtube), dus we vonden het erg leuk om deze keer eens kaas in context te eten. Kaas in context, misschien een leuk terugkerend thema voor het Kaaskamer blog?

What you can read next

Camembert & Cider
Bleu_de_Termignon
Kaas marcheert altijd
Heroïnekaas: verslaving was nog nooit zo lekker

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP