Sinds vandaag heeft De Kaaskamer, al bijna 20 jaar één van de beste kaaswinkels van Amsterdam, een eigen blog naast de webshop. Daarmee blijf je makkelijk op de hoogte van de lekkerste lokale, Nederlandse en internationale producten, heerlijk simpele recepten en mooie wijn-spijs/bier-speis combinaties. Met een assortiment van 400(!) kazen, een smakelijke selectie aan delicatessen, producten uit eigen keuken en een mooie selectie aan wijn en bier, hebben we natuurlijk veel lekkers in huis om met je te delen.
Online en in de winkel besteden we deze maand extra aandacht aan Kijsrond, het nieuw camembert-achtig koelmelks kaasje van Kaasmakerij Dikhoeve in Ransdorp. Wij vinden het een fijne aanvulling aan de Skaepsrond, lekker vol en romig. Kom langs in de Kaaskamer en proef deze lokale specialiteit!
Iets verder weg waren we onlangs in Napels, de plaats waar de pizza voor het eerst echt in schwung raakte. Dat was in 1600, en gelukkig bleven ze trouw aan het succesrecept… énkel met Mozzarella di Bufala Campana, de enige echte. Op dit blog gaan we in op de herkomst van dit wereldberoemde gerecht en vertellen over die paar basis producten die de pizza zo onweerstaanbaar maken.
Rond de Kerst belichten we natuurlijk een mooie wijn-spijs combinatie. Onze vaste klanten zullen er zeker van genieten, heerlijk zo, die december maand. Ik zal alvast een tipje van de sluier lichten: ook ondergetekende drinkt lekkere port op Kerstavond.
We hopen dat je veel plezier beleeft en leuke ideeën opdoet bij het lezen van het Kaaskamer blog. Mocht je vragen hebben of foodie tips & tricks willen delen dan horen we het graag. Je bent altijd welkom in de winkel om te komen proeven en meer over onze producten te weten te komen.
Volgende keer aandacht voor een lokaal product: Kijsrond uit Ransdorp.
Tot dan!
Erik