Mozzarella di Bufala Campana is de hoeksteen van veel culinair wapengekletter, en als gespecialiseerde kaaswinkel gaan we er prat op om altijd goede kwaliteit mozzarella in huis te hebben. Maar naast het waarborgen van kwaliteit zijn we ook oeverloos nieuwsgierig, en genieten we ervan dat steeds meer goede kaas – en wijn, en cider (!) – gewoon in Nederland wordt gemaakt. Zo ook Mozzarella di Bufala, g’woan oet Grunn.
De provincies Campania, Apulia en Lazio in het zuiden van Italië produceren grofweg 33.000 ton Mozzarella di Bufala Campana, oftewel lange strengen kaas gemaakt van rauwe waterbuffelmelk, die met de hand worden gevormd tot ballen, vlechten of staven. Een deel van de mozzarella wordt vers gegeten, binnen 24 uur, en de rest gaat in pekelwater en kan twee tot drie weken bewaard worden. Mozzarella hoort mild te smaken, en kan variëren van licht zoetig tot kruidig of melkig, deels afhankelijk van de spijs waar je het bij eet.
Bij de Kaaskamer halen we al jaren de beste mozzarella uit Italië naar de Runstraat. Maar we zijn ook altijd op zoek naar meer Nederlandse toevoegingen aan ons assortiment. Daarom hebben we nu ook Mozzarella di Bufala uit Groningen; gemaakt van de proteïnerijke melk van waterbuffels die met de kop in de wind grazen op het Groningse platteland. Buffelmelk is rijker aan proteïne en calcium dan koemelk, en bevat minder lactose en cholesterol. Met onze Groningse mozzarella eet je lokaal, eet je kaas van kwalitatieve herkomst, en met een veel kleinere CO2-hoefafdruk.
Dus denk bij je kaasplank eens aan sappige, lichtzoete Mozzarella di Bufala oet Grunn.