fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • Mozzarella di Bufala – oet Grunn
 
3
2020 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

Mozzarella di Bufala – oet Grunn

Mozzarella di Bufala van Oriobianco

Mozzarella di Bufala Campana is de hoeksteen van veel culinair wapengekletter, en als gespecialiseerde kaaswinkel gaan we er prat op om altijd goede kwaliteit mozzarella in huis te hebben. Maar naast het waarborgen van kwaliteit zijn we ook oeverloos nieuwsgierig, en genieten we ervan dat steeds meer goede kaas – en wijn, en cider (!) – gewoon in Nederland wordt gemaakt. Zo ook Mozzarella di Bufala, g’woan oet Grunn.

De provincies Campania, Apulia en Lazio in het zuiden van Italië produceren grofweg 33.000 ton Mozzarella di Bufala Campana, oftewel lange strengen kaas gemaakt van rauwe waterbuffelmelk, die met de hand worden gevormd tot ballen, vlechten of staven. Een deel van de mozzarella wordt vers gegeten, binnen 24 uur, en de rest gaat in pekelwater en kan twee tot drie weken bewaard worden. Mozzarella hoort mild te smaken, en kan variëren van licht zoetig tot kruidig of melkig, deels afhankelijk van de spijs waar je het bij eet.

Bij de Kaaskamer halen we al jaren de beste mozzarella uit Italië naar de Runstraat. Maar we zijn ook altijd op zoek naar meer Nederlandse toevoegingen aan ons assortiment. Daarom hebben we nu ook Mozzarella di Bufala uit Groningen; gemaakt van de proteïnerijke melk van waterbuffels die met de kop in de wind grazen op het Groningse platteland. Buffelmelk is rijker aan proteïne en calcium dan koemelk, en bevat minder lactose en cholesterol. Met onze Groningse mozzarella eet je lokaal, eet je kaas van kwalitatieve herkomst, en met een veel kleinere CO2-hoefafdruk.

Dus denk bij je kaasplank eens aan sappige, lichtzoete Mozzarella di Bufala oet Grunn.

Tagged under: DOP, Groningen, Kaaskamer, kaasplank, lokaal, Mozzarella, oriobianco

What you can read next

Proeven-in-Parijs-2-1024x475
Proeven in Parijs
De kazen van het Massif du Mont d’Or
Salers: prestige uit de Auvergne

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP