fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • Natuurboerderij Eytemaheert
 
0
2020 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

Natuurboerderij Eytemaheert

In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloopboerderij Eytemaheert: een natuurinclusieve boerderij met 147 Groningse Blaarkoppen. Maurits en Jessica Tepper boeren met een hele duidelijke missie: ‘De status quo van de landbouw is: veel subsidie, weinig verandering. Wij willen laten zien dat het anders kan.’* Eytemaheert is een zelfstandig boerenbedrijf met een gesloten kringloop, waar alle koeien 100% gras eten. De kaas smaakt daarom fantastisch!

Boerderij Eytemaheert draait op twee belangrijke principes: ‘kringlooplandbouw’ en ‘natuurinclusiviteit’. ‘We hebben onze kringloop gesloten op bedrijfsniveau: wij halen geen voer aan van buiten ons bedrijf, we gebruiken alleen de mest van onze eigen koeien, ook gebruiken we géén kunstmest en we passen geen bestrijdingsmiddelen toe.’** De focus op natuurinclusiviteit vloeit voor een deel voort uit de kringlooplandbouw, maar daarnaast richten ze zich ook op biodiversiteitsherstel (vooral vogels) en een regeneratieve bodem, oftewel boeren in samenwerking met het land dat zichzelf herstelt.

De Blaarkop-kaas van Eytemaheert wordt geproduceerd in samenwerking met Kaaslust uit Veenhuizen en Oosterwolde. De Groninger Blaarkop geeft minder melk dan de bekende Holstein-koeien, maar de melk is rijker aan eiwitten. Hadden we al gezegd dat deze koeien 100% gras eten? Dus geen krachtvoer van mais, bieten, sojaschroot (!), vismeel of restproducten uit de bio-energie (!), maar uitsluitend vers gras en gedroogd gras, geheel van eigen land.

De belegen Groninger Blaarkop-kaas is romig en mild, maar met een geweldige volle smaak en bijzondere diepgang voor een kaas van circa zes maanden. Het goede nieuws is bovendien dat ze nog maar net begonnen zijn. Spoedig rollen er dus ook oudere en opgelegde kazen naar de Runstraat. Dat wil je niet missen!

*De Groene Amsterdammer, 2020, 144(40), p. 28

** Website Eytemaheert, https://eytemaheert.nl/natuurboerderij

Tagged under: Belegen kaas, Groninger Blaarkop, kringlooplandbouw, Natuurboerderij Eytemaheert, natuurinclusief

What you can read next

Bleu_de_Termignon
Kaas marcheert altijd
Pecorino-Kaaskamer-2
De Kaaskamer van Amsterdam op Sardinië
Mozzarella di Bufala – oet Grunn

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP