fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje
 
0
2020 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje – alleen al omdat het er uitziet als een uitgedroogde slagroomtaart in een tex-mex sausbakje! Maar schijn bedriegt! Saint-Marcellin zit vaak in een schuitje (á la Lyonnaise) zodat je de kaas kunt uitlepelen, bij voorkeur licht verwarmd in de oven of boven een vuurtje.

Saint-Marcellin wordt al heel lang gemaakt in de streek Dauphiné. Het was van oudsher een geitenkaas, zoals heel veel kazen in midden- en zuid-Frankrijk. Saint-Marcellin wordt tegenwoordig zowel van koe- als van geitenmelk gemaakt, en onze Saint-Marcellin á la Lyonnaise is altijd van rauwe koemelk. Hierdoor is ze heerlijk romig en fruitig. Tegelijkertijd is het een zuid-Franse kaas: boers (pittig) en hopeloos ouderwets. En toch is Saint-Marcellin tijdloos, omdat iedere generatie haar verscheidenheid opnieuw ontdekt.

Saint-Marcellin ziet eruit als slagroom doordat het gemaakt wordt van een ongeperste, ongekookte wrongel. Op kamertemperatuur is Saint Marcelin fruitig, zoetig en zacht als kwark: bijzonder geschikt als aperitief en als dessert. Verwarmd wordt Saint-Marcellin iets pittiger, en door de complexiteit van de smaak gaat het ook geweldig als op zichzelf staande tussengang, of als uitsmijter voor het dessert.

Saint Marcelin hebben we altijd op voorraad – en nu weet je waarom. Kom langs in de winkel, of bestel op onze website. 

Tagged under: Dauphiné, fondue, lepelkaas, minifondue, saint-marcellin

What you can read next

Gjetost
Kaas bij de koffie
De kazen van het Massif du Mont d’Or
Proeven-in-Parijs-2-1024x475
Proeven in Parijs

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP