fbpx

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

FORGOT YOUR PASSWORD?

FORGOT YOUR DETAILS?

AAH, WAIT, I REMEMBER NOW!
  • LOGIN
  • NederlandsNederlands
    • English English
  • No products in cart.

De Kaaskamer van Amsterdam

  • Home
  • Webshop
    • Mijn account
    • Winkelmand
    • Afrekenpagina
  • Kazen
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • Blog
  • Contact
  • Home
  • De-Kaaskamer-Amsterdam
  • Salers: prestige uit de Auvergne
 
0
2020 / Published in De-Kaaskamer-Amsterdam

Salers: prestige uit de Auvergne

In de hogere gebieden van de Auvergne wordt al 2000 jaar een bijzondere cilindervormige kaas gemaakt: Salers. Salers is de tegenhanger van Cantal, en beide kazen zijn vernoemd naar de regio. (Salers is een kanton in het departement Cantal, hier gaan we later nog op toetsen). In de wintermaanden, als de Salers-koeien hooi eten, maakt men Cantal. Maar van april tot november eten de koeien gras en bloemen in de heuvels. De kaas van deze zomermelk is Salers.

Salers is een spannende harde kaas. Hij wordt gerijpt tot wel achttien maanden, en de kaas heeft geuren en aroma’s van wilde bloemen en fruit, bovenop duidelijke nootachtige smaken. En door de ongepasteuriseerde melk kun je in Salers nog een overholen boers karakter ontdekken. Het diepe geel van Salers geeft een complexe smaak, die in tegenstelling tot andere harde kazen het lekkerst is aan de rand van de kaas. In de Auvergne strijden ze om de laatste stukjes van de rand, waar de kaasmassa het meest heeft samengewerkt met de schimmels en kaasmijt in de korst. Maar wees niet ongerust: we zullen een stukje voor jullie bewaren.

Tagged under: Auvergne, bergkaas, Cantal, DOP, Kaaskamer, Salers

What you can read next

De Kaaskamer van Amsterdam bij BNR radio
Boter, kaas en karnemelk
Geitenkaas uit de Loire

Search

Categories

  • De-Kaaskamer-Amsterdam

Recent Posts

  • Emmentaler AOP: de Grote Vriendelijke Reus

    Voor de herfst en winter halen we altijd de ech...
  • De kazen van het Massif du Mont d’Or

    De herfst luidt altijd een smakelijke broedertw...
  • Saint-Marcellin: Tijdloze kaas, zo in een bakje

    Saint-Marcellin is een uitdagend kaasje –...
  • Natuurboerderij Eytemaheert

    In de kop van Drenthe staat sinds 2015 kringloo...
  • Geitenkaas uit de Loire

    Kaas is cultuur, en geitenkaas is dé cultuur va...

Archives

  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • juli 2020
  • juli 2019
  • oktober 2018
  • maart 2018
  • november 2017
  • oktober 2017
  • augustus 2017
  • juni 2017
  • maart 2017
  • september 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mei 2016
  • april 2016
  • maart 2016
  • februari 2016
  • januari 2016
  • december 2015

Runstraat 7, 1016 GJ Amsterdam 

KVK: 72399287
Tel: 020-6233483

All rights reserved, De Kaaskamer van Amsterdam, 2019

Monday: 12:00 – 6:00 pm
Tuesday/Friday: 09:00 am – 6:00

Saturday: 9:00 am – 5:00 pm
Sunday: 12:00 pm – 5:00 pm

  • Home old 2
  • Winkel
  • Lunch
  • Horeca
  • FAQ
TOP