Witschimmel
Witschimmel is een oppervlakte cultuur die zich tijdens het rijpen van de kaasjes als een eendendons laagje op de korst vormt. Deze schimmel kan zich zowel op zacht romige zg. triple crème kazen als op minder romige kazen ontwikkelen, die naarmate ze verder rijpen een hele sterke smaak krijgen, zoals Brie en Camembert. Ook bij deze groep proberen wij zoveel mogelijk rauwmelks te selecteren.
Nederland
Machedou
Machère ( staafjes ong. 170 gr.)
Machemat
Machetin
Macendré
Skeapsrond
Skeapsrond klein
Kijsrond
Kijsholt
Kijsrood
Doetie's Lytse Wyte
Doetie's Grutte Wite
Doetie's Swarte Toer
Zwaluwgekwetter
Messeklever
Witte van Köning
Kameraadje
Bolle
Petemoei
Kleintje Köning naturel
Kleintje Köning peper-knoflook
Italië
La Tur de Piemonte
Robiola di Roccaverano naturel
Robiola di Roccaverano koolblad
Robiola Bio Fresca +/- 250 gram
Robiola Bio Stagnata +/- 250 gram
Frankrijk
Brie de Meaux Xavier David
Brie de Meaux Dongé
Brie de Melun
Brie Coulommiers 400 g
Brie Coulommiers met truffel
Fougerus
Camembert De Saint Loup
Camembert Calvados
Camembert de Bufola 250g
Brin d'Amour (Corsica)
Saint Marcellin
Saint Felicien
Chaource Lait Cru petit modèle
Chaource Lait Cru grand model
Brillat Savarin 500 gram
WITSCHIMMEL (vervolg)
Délice de Bourgogne
Gratte Paille 350 gram
Brique du Vinage
België
Merlijn Chèvre
Napoleon